Запитване за: 0 продуктa
Официален дистрибутор на столове TON

Историята на ТON

За TON


Ние ръчно огъваме  нашите мебели в същите работилници, в които тази уникална технология е създадена и използвана от 1861 г.
Въпреки това,  усъвършенстваме характеристиките на тази уникална технология допълнително като я обогатяваме със  съвременни дизайнерски решения.
Нашите маси и столове са връзката между качество, иновативни форми и наследството на  мястото, където поколения  са се учили да разбират дървесината като материал.

История

Фабриката за вити мебели  е открита през 1861 година в  “Bystřice pod Hostýnem” и днес е сред най-старите в света. Не е случаен фактът, че нейният основател Михаел Тонет , избира това място. Заобиколен от букови гори, които предлагат достатъчно материал за процеса на производство и благодарение на своето местоположение , Bystřice pod Hostýnem спестява транспортни и трудови разходи.
Необичайната индустриална система за организация на труда, при която работниците са специализирани само в една  технологична операция, а също така и уникалната технология при обработка на дървесината са факторите, които помагат  на столовете да са конкурентно способни  на разумна цена и предпочитани в цял свят.
Десет години след откриването на фабриката, произведените мебели от вита дървесина достигат  до 300,000 броя годишно. До 1912г. броят им е  445,000 за производството на, които се грижат близо 2000 служителя. В замяна на това семейство Тонет се грижи за своите служители. Те създават професионални училища за преработка на дървесина, детски градини, банда в Bystřice pod Hostýnem и участват в изграждането на жп линия, строят жилища за работниците.
След Първата световна война, която се отразява тежко на икономическата ситуация, през  1922 г. фабриката се слива  с акционерното дружество Kohn-Mundus и променя името си на Thonet-MUNDUS. Тази нова корпорация управлява до 1940 г . След постановление на Министерството на промишлеността от 07 март 1946, Тонет  се превръща в национално  предприятие и през 1953 г. тя е преименувана на TON( абревиатурата на  Továrna Ohýbaného Nábytku-  фабрика за вита мебел). След преобразуването на политическата ситуация в Чешката република през 1989 г., организационната структура е променена и компанията става държавно предприятие.
От 1994 г., TON е акционерно дружество.

TON днес

Пълен контрол на качеството във всички процеси.

Нашите продукти са проверени за качеството на всяко производствено ниво и се подлагат на специални изпитвания и тестове  за  здравина ,и издръжливост,  в съответствие с Европейския стандарт EN16139 Мебели – сила, издръжливост и безопасност – Изисквания за не жилищна употреба. Ето защо можем да ви предложим петгодишна гаранция за структурната цялост и знаем, че нашите столове ще издържат много по-дълго.Ние се вслушваме в нашите клиенти. Грижим  се за тях, интересуваме се от какво имат нужда и се стараем да го предложим. Знаем, че всеки проблем има решение.

Сътрудничество с дизайнери и архитекти

Разбираме и приемаме дизайнът като поле, чрез което с гордост можем да покажем  нашите производствени процеси,  с традиция повече от 150 години. Той представлява връзката между технологии с характерен почерк и текущите изисквания за външен вид ,и функционалност на продукта.

Непрекъснато подобряване и отстраняване на отпадъците.

Отпадъци представляват всичко, което увеличава производствените разходи, без добавяне на стойност. Ние все още желаем, да предложим  нашите продукти на разумна цена, така че не толерираме отпадъци в нашите производствени процеси.

Уважение и доверие в хората и природата.

Правим мебели с хора и за хора. Ние изграждаме добър екип , защото вярваме, че работната атмосфера и отношения в нашата компания се прехвърлят върху нашите клиенти. Гледаме с най-голямо уважение към природните ресурси. Доказателство за това е нашето съответствие с ISO 14001: 2004.

Остави коментар

Бенефис - столове и маси Тонет

Официален дистрибутор на столове, маси и закачалки TON повече от 15 години. Предлагаме богато разнообразие на вита мебел - виенски столове, ретро столове, маси и закачалки. Най-известни са виенските столове, благодарение на съчетанието между качество и здравина.

Случайни продукти